web analytics
browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

20 mei 2011 (aankomst)

Posted by on June 1, 2011

Heerlijk: 3 stoelen voor mezelf, kan zo eens in het midden zitten als ik wil, of bij het raampje. Languit liggen en een tukje doen is ook niet verkeerd.
Nog wat drankjes, broodjes, nootjes en een maaltijd: we worden goed verwend.
Geen gekke dingen onderweg, alleen een beetje turbulentie, maar dat was te vergelijken met de wegen in België.
Om 13.30 staan we aan slurf op het vliegveld van Bangkok. Goed op tijd dus.
Even de koffer halen en van de aankomst- naar de vertrekhal. Wat me opvalt, behalve het mooie kunstwerk met bloementuintje (zie foto’s), is een groepje van circa 9 personen (vermoedelijk Pakistanen) met 5 karretjes en op elk karretje o.a. een flatscreen tv.
Alvast inchecken om naar Khon Kaen te vliegen en nu nog even 5 uurtjes op het vliegveld doorbrengen. Maar dat is geen probleem. Eerst wat geld wisselen, daarna een sim-kaart voor internet halen en daarna nog even eten in één van de vele restaurantjes. Tussendoor nog even buiten kijken… ja hoor, het is lekker warm.
We gaan met de bus naar het vliegtuig… ik hoop dat de chauffeur weet welk vliegtuig we moeten hebben, want we komen toch zo’n 10 vliegtuigen van Thai Arway tegen.
Ook tijdens deze vlucht krijgen we een kleine, maar smakelijke maaltijd.
Op het vliegveld van Khon Kaen moeten we gewoon naar de aankomsthal lopen, maar het is slechts 200 meter. In de aankomsthal zitten zo’n 20 mannen in uniform: ongever de helft politie (donkere uniformen) en de andere helft werkt gewoon voor de overheid (witte uniformen).
En dan met de taxi naar hotel Lawan Place. Het is niet ver van het vliegveld. Ook Lawan Place heeft een eigen parkeerwachter, zoals elke besloten parkeerplaats bij een restaurant, hotel of bedrijf. Maar ook aan de weg staan ze je veilig de parkeervakken uit te helpen…. Met een fluitje, want daar blazen ze graag op. Maar onze parkeerwachter bij het hotel heeft een zaklampje.. is wel zo fijn, in de nacht.
Ben maar even naar beneden gegaan voor het password van internet. Terug boven blijkt het licht het niet meer te doen.. maar ook de airco niet! Weer terug naar beneden. De ‘bellboy’ loopt met me mee naar boven… domme farang.. moet gewoon de keycard in zijn sleuf doen, dan gaat de elektriciteit vanzelf stromen.
Genoeg voor vandaag, maar eens lekker slapen.

Comments are closed.